Opstarting van reguliere zorg

In de afgelopen maanden wordt onze maatschappij sterk getroffen door COVID-19. Dankzij de inspanning van iedereen is het tij aan het keren. Het aantal besmettingen neemt af en er wordt steeds meer en meer aandacht besteed aan de neveneffecten van COVID-19.

De mondzorg levert een belangrijke bijdrage aan uw kwaliteit van leven en helpt u problemen voorkomen zoals suikerziekte en hartaandoeningen die de algemene gezondheid aantasten. Daarom heeft de overheid samen met de mondzorgorganisaties besloten om de tandartsenpraktijk als een van de eersten weer open te stellen voor reguliere zorg. Op deze manier kunnen de reeds verzette afspraken en de geplande afspraken (zoals controle, tandsteenverwijdering, vullen van tanden/kiezen) vanaf 20 april doorgaan in onze praktijk. Hierbij willen we de conditie van het tandvlees in het bijzonder uitlichten.

Houd uw tandvlees gezond

Bij iedere periodieke controle beoordelen we de conditie van uw tandvlees. Gezond tandvlees ligt stevig om de tanden en bloedt niet bij het poetsen, stokeren of rageren. Door dagelijks twee keer te poetsen wordt het gebit gereinigd. Let er dan op dat de buitenste haartjes van uw tandenborstel bij het tandvleesrandje komt, en zelfs iets eronder. Op deze manier houdt u het tandvlees gezond. Een chronische tandvleesontsteking is geassocieerd met het ontstaan van hartaandoeningen, suikerziekte, vroeggeboorte en een verlaagd algemeen afweer. In deze tijd van COVID-19, is het behoud van een goed afweer essentieel in de strijd tegen het coronavirus. Besteed daarom extra aandacht in deze periode aan uw tandvlees.

Voorkom tandvleesontsteking

Ontstoken tandvlees, oftewel gingivitis, kunt u herkennen aan het bloed bij het poetsen. Ontstoken tandvlees is ook gezwollen, rood, slap en soms (maar lang niet altijd) pijnlijk. Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën die in het laagje tandplak zitten, die ophopen op de plekken waar u minder goed poetst. Daarom is het poetsen van het tandvleesrandje en reiniging tussen de kiezen met tandestoker, ragers of flossdraad van belang. Op deze manier voorkomt u het ontstaan van tandplak. Als u twee weken goed poetst, herstelt het tandvlees zich binnen twee weken. Als u niet goed poetst, verkalkt het vuil en wordt het tandsteen.

Tandvleesontsteking en COVID-19

Als er tandsteen eenmaal is ontstaan, vaak onder de tandvleesrand, is goede mondhygiëne niet meer voldoende om tandvleesontsteking te voorkomen. Tandsteen zit vol bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken. Tandsteen kunt u namelijk niet zelf wegpoetsen. Daarom maakt een preventie-assistente vaak na iedere control het gebit schoon en glad. Uw gezond tandvlees beschermt u immers tegen bepaalde virusinfecties en bacteriën. Daarom is het van essentieel belang om de conditie van uw tandvlees op peil te houden op dit moment en in de komende maanden. Dit is één van de redenen dat een controleafspraak zo belangrijk is.

Tandartsenpraktijk Grave is 20 april weer geopend voor reguliere mondzorg

Omdat de periodieke controles zo belangrijk zijn is onze praktijk per maandag 20 april weer open voor controleafspraken, tandsteenverwijdering en alle andere behandelingen, naast de spoedbehandelingen die we sowieso al deden.

Wat doen we?

  • Periodieke controles
  • Tandsteen verwijderen
  • Cariës (gaatjes) vullen
  • Pijnklachten verhelpen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Implantaat plaatsing
  • Chirurgische behandelingen

Wat doen we niet?

  • Cosmetische tandheelkunde zoals bleken
  • Zeer uitgebreide kroon- en brugwerk

Extra maatregelen

Om uw veiligheid te waarborgen nemen we de volgende extra maatregelen:

  • In de wachtkamer staan slechts 2 stoelen. Er mogen maximaal 3 personen (of 2 families) plaats nemen in de wachtkamer, één aan elke kant van de tafel en 1 in de hoek. Als er meer dan 3 wachtenden zijn vragen we u vriendelijk om kort buiten de praktijk te wachten, eventueel in de auto. We nodigen u tijdig binnen. Zo zorgen we ervoor dat we ruim voldoen aan de “1,5-meter regel” voor bezoekers van de praktijk.
  • We hanteren een streng deurbeleid. We vragen u om alleen te komen zonder begeleiding. Als u begeleiding nodig heeft geef dit graag aan bij het maken van de afspraak. Dan houden we rekening ermee. Desinfecteer u handen voordat u de behandelkamer binnenkomt met handalcohol wat in de wachtkamer staat. Raak deurkrukken, tafel- en stoeloppervlakken, uw neus en mond zo min mogelijk aan.
  • Heeft u griepverschijnselen, luchtwegklachten of koorts, kom niet direct naar onze praktijk. Bel onze praktijk op. We zullen een passende oplossing voor u bieden.

Extra beschermende maatregelen door coronavirus

De praktijk is elke week geopend van maandag t/m zaterdag in mei. Voor een afspraak kunt u bellen naar 0486-473585. U kunt ons ook contact opnemen via ons contactformulier. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op

Interessant om te lezen